HVAD ER STREAMING - OG HVORDAN?

Er du ikke helt med på, hvad streaming er, guider vi dig igennem nedenfor, så du nemt kan komme i gang med at streame dit yndlingsindhold.

Streaming

Kom i gang med streaming

Streaming kan du nemt se på tv, tablet eller smartphone.

Du behøver kun 3 ting – og 2 af dem har du sikkert i forvejen – nemlig:

  • Stabil forbindelse til internettet.
  • Tv, tablet, mobil eller PC.
Streaming

Streamingtjenesterne

Måske bruger du allerede app’en DRTV eller YouSee Play, som er inkluderet i alle de tv pakker, vi tilbyder.

Men ellers skal du købe et abonnement på den streamingtjeneste du ønsker. Du tegner typisk et abonnement på streamingtjenesternes hjemmeside og får adgang til indholdet med det samme.

Netflix, Disney+ og TV 2 Play er bl.a. nogle af de streamingtjenester, hvor du kan tegne et abonnement, som du afregner månedsvis.

Selv om et abonnement til én streamingtjeneste kan være billigt, kan det hurtigt løbe op, hvis du tegner flere abonnementer. Derfor tilbyder vi, i samarbejde med YouSee, Bland selv pakker, hvor du med fordel kan samle flere streamingtjenester og opnå en form for forenings rabat.

Sådan streamer du fra smartphone, tablet eller computer

Vil du gerne streame fra din smartphone eller tablet, skal du hente den app, som du vil streame fra. Det kan for eksempel være TV 2 PLAY eller DRTV. Du finder dem i App Store eller Google Play.

Efter du har hentet app’en og har logget ind, er du klar til at streame. Find det indhold som du gerne vil se og tryk på ’Play’. Hvis du vil streame fra din computer, går du ind på streamingtjenesternes hjemmeside, logger ind, finder det du gerne vil se og trykker ’Play’.

Det er smart at kunne streame fra mindre enheder, når du er på farten, eller for eksempel står i køkkenet og laver mad. Men er I flere, der gerne vil se noget sammen, er den bedste løsning altid at streame via tv’et.

Streaming
Streaming
Streaming

Sådan streamer du via dit TV

De fleste tv har i dag indbyggede app’s fra de mest populære streamingtjenester, dog kan der være udfordringer med opdateringer og kvaliteten på de indbyggede app’s. Derfor vil en form for ekstern udstyr være at foretrække.

Apple- eller Google TV kommer begge med en fjernbetjening. Vælger du et af dem som udstyr, slipper du for at finde og aktivere dét, du gerne vil se fra en lille skærm. Alternativt kan du leje en YouSee tv-boks, eller en YouSee Streamer, hvor der også følger en fjernbetjening med. Lejer du udstyret fra YouSee, slipper du for at skulle betale flere hundrede kr. for udstyr, som kun holder så længe, det nu kan opdateres. Når du har installeret/opsat dit udstyr, henter du bare streamingtjenesternes apps i enten App Store eller Google Play, logger ind og finder det indhold, du vil se. 

Endelig kan du også streame via Chromecast til dit tv. Den kan købes for et par hundrede kr. Når den er installeret, og du har aktiveret en Google konto, er du klar til at sende indhold fra din enhed til din tv-skærm, du skal bare trykke på Chromecast-ikonet.